içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Kars'ta Jandarmanın 185'inci kuruluş yıl dönümü sergisi düzenlendi

Kars’ta, Jandarma Genel Komutanlığı'nın 185'inci kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında çeşitli anma ve sergi etkinlikleri düzenlendi.

Jandarma Genel Komutanlığı'nın kuruluşunun 185'inci yıl dönümü kapsamında Kars’ta bir dizi etkinlik düzenlendi. İlk olarak Kars Valiliği önünde düzenlenen çelenk sunma töreni ile başlayan programda Kars İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fatih Cemal Kiper tarafından Atatürk büstüne çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından şehit aileleri ve gaziler ziyaret edildi. Daha sonra Vali Ziya Polat’ı makamında ziyaret eden Kiper ve heyeti çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bedesten bölgesinde düzenlenen sergi açılışı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını yapan İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fatih Cemal Kiper, “Başarılarla dolu köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne kadar yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mashar olmuş, Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun her zaman güvenini kazanmıştır.” dedi.

Jandarmanın kırsalda ve köylerde çok önemli görevler icra ettiğini kaydeden AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın ise, “Jandarma dediğimizde aklımıza dağda terörist ve eşkıyayla, köylerde hayvan hırsızlarıyla, yollarda trafik canavarlarıyla mücadelenin yanı sıra afet durumlarında da cankurtaran en önemli kurumlarımızdandır.” ifadesini kullandı.

Kıyamete kadar bu devletin ve milletin var olacağını ve jandarma personelinin de bu devlete ve millete hizmet edeceklerini söyleyen Kars Valisi Ziya Polat da, “Gerektiğinde hepimizin olduğu gibi seve seve şehadet şerbeti içeceğiz. Bu günde bu devlet, millet, bayrağımız ve ezanımız için şehadet şerbeti içen tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyor, gazilerimize hayırlı, sağlıklı ömürler diliyorum. Biz emrimizi devletten alırız, bu aziz millete de hizmet ederiz. Tüm güvenlik güçlerimizle her zaman her yerde hazır, daima hazırız.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından şiir kategorisinde dereceye giren Hasan Harakani Anadolu Lisesi öğrencisi Berfin Nama, Fen Lisesi öğrencisi Kevser Kılıç ve Alpaslan Anadolu Lisesi öğrencisi Zeynep Eliş’e ödülleri takdim edildi.

Vali Polat, Milletvekili Çalkın ve protokol üyeleri İl Jandarma Komutanlığının envanterinde bulunan silah, araç - gereç, malzeme stantları gezerek görevliler tarafından bilgi verildi.

dsc-0053.jpg

dsc-0059.jpg

dsc-0076.jpg

dsc-0087.jpg

dsc-0090.jpg

Resim

dsc-0101.jpg

dsc-0105.jpg

dsc-0109.jpg

dsc-0112.jpg

dsc-0127.jpg

dsc-0138.jpg

dsc-0144.jpg

dsc-0150.jpg

dsc-0154.jpg

dsc-0159.jpg

Tarih: 14-06-2024

FACEBOOK YORUM
Yorum